Útmutató a szakirányú oktatásra vonatkozó képzési program elkészítéséhez

A szakirányú oktatásra vonatkozó képzési program elkészítéséhez összeállításra került egy útmutató, amely a dualis.mkik.hu oldalon, a letölthető tájékoztató anyagok között érhető el.

„Jó gyakorlatok a szakképzésben” címmel megjelent a Szakképzési Módszertani Segédlet az ágazati készségtanácsok ajánlásával

A kiadvány célja, hogy ajánlás formájában támogassa a duális képzés szereplőit

Az ágazati készségtanácsok 2023-as programelemei közül az egyik meghatározó feladata volt a szakmai kerekasztal rendezvények lebonyolítása „Jó gyakorlatok a szakképzésben” címmel.

A kerekasztal rendezvények megvalósításában 9 vármegyei kamara is részt vett, támogatva a lebonyolítást és a témában érintett duális képzőhelyek bevonását a rendezvénysorozatba.

A szakmai kerekasztal beszélgetések a „jó gyakorlatokat” feltáró fókuszcsoportos beszélgetéseknek, vagy műhelymunkának is tekinthetők, ahova az adott ágazatok kulcsszereplői, a szakképzési rendszer meghatározó képviselői és szakértői kerültek meghívásra, alapozva a területi kamarai ajánlásokra. 

A kerekasztal beszélgetésben aktívan résztvevőkön kívül minden esetben meghívásra került egy szélesebb érintetti kör – hozzávetőlegesen 20-30 fő alkalmanként-, akik vendégként vettek részt az eseményeken. Számukra is biztosított volt a rendezvény egy adott szakaszában a lehetőség a kérdezésre, illetve a visszacsatolásra, hozzászólásra.

A rendezvényen elhangzott „Jó gyakorlatok” összefoglalásra kerültek egy Szakképzési módszertani segédletben mely ajánlásként megosztható további iskolákkal és duális képzőhelyekkel, elősegítve ezzel a szereplők mindennapi munkáját és a szakképzési jó gyakorlatok elterjesztését. 

forrás: csmkik.hu

A honlap további használatához a sütik használatát el kell fogadni. További információ

A süti beállítások ennél a honlapnál engedélyezett a legjobb felhasználói élmény érdekében. Amennyiben a beállítás változtatása nélkül kerül sor a honlap használatára, vagy az "Elfogadom" gombra történik kattintás, azzal a felhasználó elfogadja a sütik használatát.

Bezárás